Startpagina Economie

Oost-Vlaanderen: subsidies voor imagoversterking landbouw

Sinds 1 juli 2020 heeft de Provincie Oost-Vlaanderen een vernieuwd subsidiereglement voor imagoversterkende initiatieven in de land- en tuinbouw. “Zowel lokale besturen als verenigingen kunnen een verhoogde toelage krijgen voor initiatieven die bijdragen aan het positieve imago van de Oost-Vlaamse land- en tuinbouw en in Oost-Vlaanderen doorgaan”, aldus Gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor landbouw- en plattelandsbeleid.

Leestijd : 1 min

Imagoversterkende initiatieven zijn acties, maatregelen en evenementen die een positief beeld van de Oost-Vlaamse land- en tuinbouw uitstralen en bevestigen naar de burgers. De subsidie bedraagt minimaal 1.250 euro en maximaal 5.000 euro. Het totale subsidiebedrag is maximaal 65% van het begrote initiatief. Subsidieaanvragen moeten een maand voor de aanvang van het initiatief ingediend worden.

De voorwaarden, procedure en het aanvraagformulier zijn terug te vinden op www.oost-vlaanderen.be/subsidie-imagoversterkende-initiatieven

Lees ook in Economie

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken