Tractor Kerstrun’s sieren de straten

De moeder aller Tractor kerstrun’s is toch wel deze in Geel. Afgelopen zaterdag 16 december werd daar de tiende editie van de Tractor Kerstrun georganiseerd. 55 versierde tractoren stonden paraat om in Geel centrum een 20km lange tocht aan te vatten en de wedstrijd voor de mooist versierde tractor aan te gaan.

Voor de eerste keer vonden ook de kleinsten hun gading: zei mochten met hun eigen versierde traptractor de eerste 250m van het parcours voor zich nemen.

Na de tocht verzamelden de tractoren terug op de startplaats en kreeg de vijf koppige jury een laatste kans om deze van dichtbij te bekijken. Het aartsmoeilijk oordeel werd geveld en Dries Daems kwam er met een Fendt 926 als mooiste uit. Zijn 2de plaats van vorig jaar gaf hij door aan Jefke Boonen met een Fendt 927. Kristien Van Hout volgde voor het 3de jaar op rij op een verdienstelijke 3de plaats met haar Mc Cormick IH 624. Joeri Wouters en Glenn Vleugels vervolledigen de top 5.

De opbrengst zal dit jaar worden geschonken aan de kinderafdeling van het AZ Sint Dimpna te Geel om het verblijf van de kinderen aangenamer te maken.

Nu al is er grote vraag naar de editie van volgend jaar. Die zal doorgaan op 15 december 2018.

Andere Tractor Kerstrun’s gaan nog door op volgende plaatsen:

- Aarschot, vrijdag 22 december 2017, stadscentrum

- Werchter, zaterdag 23 december 2017, tocht doorheen Werchter, Baal, Tremelo en Betekom

- Zoersel, zaterdag 23 december 2017

- Londerzeel, zaterdag 6 januari 2017

Meest recent

Meest recent