Startpagina Groenten

BelOrta ziet aubergine-areaal groeien

Het aubergine-areaal dit jaar groeit met 24%, aldus BelOrta. De coöperatieve veiling uit Sint-Katelijne-Waver denkt dat de groei mede in de hand gewerkt wordt door de opkomst van de meditterane keuken, waarin de aubergine een belangrijke rol speelt. Maar vorig jaar lag de aubergine-prijs ook een stuk hoger dan een jaar eerder.

Leestijd : 1 min

Vrijdag 9 februari vond de eerste veiling plaats. Deze eerste Flandria aubergines werden aangeleverd door producenten Heulens en Jansen en aangekocht door Bollaerts Primeurs en Continental Fruit voor Group Achiel De Witte aan € €2,59/kg. Het aubergineseizoen loopt normaal gezien van februari tot november. In 2017 werden bij BelOrta ruim 11.000.000 kg Flandria aubergines aangevoerd, veel meer dan bij Roeselare.

De stijgende populariteit van de aubergine uit zich ook in het gediversifieerde BelOrta-assortiment met diverse specialties zoals de Turkse, de witte en de gestreepte varianten. Sinds enkele jaren biedt BelOrta ook de ‘Oven & Grill pack aubergine’ aan, een handig pakket met olie en kruiden. Volgens het bedrijf geeft het pakket de mogelijkheid om in geen tijd barbecue- of ovengroenten te bereiden.

Lees ook in Groenten

Uientelers zijn voorbereid voor de toekomst

Groenten Op 24 januari 2023 organiseerde het Departement Landbouw en Visserij een studienamiddag met als thema ‘Uien telen in een veranderend klimaat’. Dankzij het gevarieerde programma waarin diverse thema’s als bemesting, irrigatie, bewaring en afzetmarkt aan bod kwamen, konden we rekenen op meer dan 100 aanwezigen.
Meer artikelen bekijken