Startpagina Varkens

Varkenshouder fermenteert voeder én mest

Roland van Asten gelooft sterk dat varkens houden duurzaam kan, ecologisch maar vooral economisch. Hij ziet oplossingen voor kostenreductie in kringloopdenken. Intensief en circulair, dat is de strategie. Belangrijke elementen daarin zijn de biogasinstallatie en de fermentor voor varkensvoer op het bedrijf in Horst, aan de Duits-Nederlandse grens.

Volgens varkenshouder Roland van Asten is het varkentje dat na de maaltijd de restjes kreeg, niet meer van deze tijd.

“Ik geloof niet in de circulariteit van vroeger. We moeten genoeg voeder hebben voor alle varkens op onze bedrijven”, begint Roland van Asten zijn pleit.

“Om kosten te reduceren moeten we intensivering en circulariteit combineren. Met varkens kan dat. Hun voederconversie is hoger dan die van kippen en vissen, maar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Het AB-bedrijfsstatuut bepaalt welke bedrijven verplicht een coach moeten aanstellen

Veeteelt In december 2024 werd een nieuwe wetgeving gepubliceerd over de preventie en bestrijding van antimicrobiële resistentie bij dieren (Koninklijke Besluit 17 december 2024). Deze wetgeving is momenteel enkel van toepassing voor varkens, vleeskippen, leghennen en vleeskalveren. Ben je houder van of actief als dierenarts bij een van deze diersoorten? Dan is het belangrijk dat je correct geïnformeerd bent over de mogelijke veranderingen die deze wetgeving met zich meebrengt.
Meer artikelen bekijken