Startpagina Melkvee

Melkveebedrijf Schyns: Minder koeien, meer stabiliteit

De arbeidslast op een melkveebedrijf verlagen kan op verschillende manieren gebeuren: de investeringen goed beredeneren, de grootte van de veestapel aanpassen, bepaalde werkzaamheden door derden laten uitvoeren, het vee meer op de weide houden…

Vincent Schyns, melkveehouder in Bilstain, behoort tot diegenen die ervoor hebben gekozen om het bedrijf aan de beschikbare arbeid en de beschikbare oppervlakte aan te passen. Daardoor kon hij winnen aan autonomie en in kwaliteit van het werk.

De familie Schyns baat reeds sedert de jaren vijftig een melkveebedrijf uit in Bilstain, een dorp in de provincie Luik en deelgemeente van het stadje Limburg. Vincent zelf kwam in het bedrijf als helper in 1999 en vormde in 2002 een associatie met zijn vader....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Mycoplasma bovis: feiten, risico’s en aanpak

Melkvee Mycoplasma bovis is een bacterie die bij menig veehouder bekend is, vaak omwille van hun eigen (negatieve) ervaring. Het is een ziekteverwekker die wereldwijd problemen veroorzaakt. Ook in Vlaanderen groeit de bezorgdheid. Mycoplasma bovis behoort dan ook tot een van de grootste uitdagingen binnen de sector. Het Project MycoSTOP werkt aan een betere aanpak ervan.
Meer artikelen bekijken