Startpagina Melkvee

VLAM: Belgische zuivelsector steeds duurzamer

De Belgische zuivelsector gaat steeds duurzamer te werk. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de sectorbrede duurzaamheidsmonitor, die het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) dinsdag heeft bekendgemaakt.

In 2012 startte de Belgische zuivelindustrie overleg op met de landbouworganisaties om enerzijds de duurzaamheidsinspanningen van de zuivelsector in kaart te brengen en anderzijds te onderzoeken hoe melkveehouders nog meer gesensibiliseerd kunnen worden. Dat leidde in 2014 tot de start van een sectorbreed duurzaamheidsprogramma gericht op zowel de productie (melkveebedrijven), het vervoer als de verwerking (zuivelfabrieken).

De vooruitgang bij de melkveebedrijven wordt in kaart gebracht met een duurzaamheidsmonitor, die peilt naar 35...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

NICE lanceert korte video’s over zuivel in elke levensfase

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt dat 250 tot 500 ml melk of melkproducten – 2 tot 3 porties zuivel – per dag passen in een gezonde voeding. Maar uit de voedselconsumptiepeiling 2022-2023 blijkt dat 88% van de volwassenen die aanbeveling niet haalt. Om de actuele voedingsaanbevelingen meer toegankelijk te maken, ontwikkelde het kenniscentrum voedingsinformatie NICE 3 korte video’s die tonen hoe zuivel past in een gezonde en milieuverantwoorde voeding in diverse levensfasen.
Meer artikelen bekijken