Startpagina Vleesvee

Eendracht maakt macht

In de vleesveesector zijn de bedrijfsresultaten al jaren ondermaats. Als individuele veehouder heb je geen vat op de prijzen. Hoog tijd om de krachten te bundelen, dachten enkele jonge veehouders. En zo geschiedde. Eind december werd de ProducentenOrganisatie VleesVee (POVV) boven de doopvont gehouden. Dries Timmerman is voorzitter van deze nieuwe POVV. ‘Eendracht maakt macht’ is zijn motto.

De voorbije jaren kende de vleesveesector talrijke dieptepunten. De prijzen zitten al geruime tijd in het slop. Een individuele veehouder heeft geen vat op die prijzen en dat weegt zwaar op de bedrijfsvoering. Bovendien onderging de sector enkele vleesschandalen in slachthuizen waardoor het vleesverbruik nog meer onder druk kwam te staan. Voor witblauwproducent Dries Timmerman (38) was een oproep dat de sector een producentenorganisatie (PO) nodig heeft tijdens het veeteeltcongres in het voorjaar 2018, de trigger om in actie te komen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken