Startpagina Mechanisatie

CNH-fabriek in Antwerpen presenteert 75.000ste CVT

Donderdag (7 maart) rolde alweer de 75.000ste continu variabele transmissie (CVT) van de productielijn van CNH in het havengebied van Antwerpen. Het moederbedrijf van Case IH en New Holland spreekt van een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de fabriek, die in 1964 werd gebouwd op een oude site van Ford. De versnellingsbak wordt gemonteerd in een T7.230 AutoCommand-tractor van New Holland, eigendom van de firma Grondwerken Van Der Velden.

Leestijd : 2 min

Grondwerken Van der Velden doet vanuit Loenhout grond- en waterwerken door heel Vlaanderen heen. De firma heeft zes machines van New Holland. “Het is voor ons de eerste CVT, dus we zijn best benieuwd”, zegt Antonio, die samen met vader Kees het bedrijf leidt. De machine is aangekocht via dealerbedrijf Kenis, dat vestigingen heeft in Loenhout en Vrasene. De CVT gaat vers van de assemblagelijn naar Engeland, waar hij in de tractor zal worden gebouwd. De tractor wordt binnen circa twee weken teruggeleverd.

De 75.000ste CVT gaat naar de firma Grondwerken Van Der Velden, die onder leiding staat van Kees (tweede van rechts) en Antonio (derde van links). Het duo wordt links geflankeerd door dealer Tim Kenis en rechts Tomas Lekens, marketing manager van New Holland in de Benelux.
De 75.000ste CVT gaat naar de firma Grondwerken Van Der Velden, die onder leiding staat van Kees (tweede van rechts) en Antonio (derde van links). Het duo wordt links geflankeerd door dealer Tim Kenis en rechts Tomas Lekens, marketing manager van New Holland in de Benelux. - JCB

Een CVT zorgt ervoor dat er zonder schakelen kan worden gewerkt tijdens het rijden. Dankzij die traploze versnelling en een nauwkeurigheid van 0.01 km/h kan er tijdens allerlei bewerkingen van het land een continu vermogen worden gebruikt waardoor de tractor vloeiend rijdt. De topsnelheid bedraagt 50 km/h. In 2009 werd in Antwerpen gestart met de bouw van deze CVT. Eerst voor de grote modellen, en vanaf 2012 werd het gamma uitgebreid met CVT transmissies voor de kleinere lijn.

De transmissie was volgens CNH van in het begin een succes en werd in 2010 zelfs bekroond met de ‘Tractor of the year’ award. Ook nadien heeft de tractor nog verschillende awards gewonnen in dit segment.

Bij CNH in Antwerpen worden 4 verschillende CVT transmissies gebouwd :

· De kleinste is de APH CVT voor tractoren van 125 tot 180 Pk.

· De APH SWB CVT wordt gebouwd voor tractoren van 165 tot 225 Pk.

· De CCM LWB CVT is voor tractoren van 175 tot 240 PK.

· De grootste CVT transmissie, de CCM LWB CVT Heavy Duty is bestemd voor tractoren van 275 tot 315 Pk.

De CVT in de afwerkingsfase.
De CVT in de afwerkingsfase. - JCB

De fabriek in Antwerpen bouwt zowel de tandwielen, assen als tandwielkasten voor de CVT aandrijflijn. Via de logistieke processen worden de stukken aan de assemblagelijnen geleverd. Na het samenbouwen worden de aandrijflijnen getest. Vervolgens worden deze producten naar Engeland, Oostenrijk of Amerika verstuurd waar de tractor volledig wordt afgewerkt.

CVT

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken