Startpagina Schapen

Nederlanders eten weer (licht) meer vlees

Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland bedraagt in 2018 iets meer dan 77 kg. Deze hoeveelheid ligt ruim een halve kilo boven het verbruik in 2017. Hiermee is er voor het eerst na tien jaar weer een lichte stijging in de vleesverbruik-cijfers.

De stijging komt vooral door een toename van in het verbruik van pluimveevlees en een marginale toename van varkens- en rundvlees. De cijfers voor kalfs-, schapen-, geiten- en paardenvlees blijven gelijk aan eerdere jaren. Dat laat WUR (Wageningen University & Research) weten.

De verhoudingen tussen de verschillende soorten vlees veranderen nauwelijks in 2018 ten opzichte van voorgaande jaren....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Winterbegrazing met schapen: mogelijkheden en beperkingen

Schapen Onlangs verscheen er een rapport van een voorbereidend EIP-project (de opstart van een operationele groep kaderend in een Europees Innovatie-Partnerschap) waarbij de mogelijkheden, maar vooral ook de wettelijke beperkingen van winterbegrazing met schapen tegen het licht gehouden worden. De partners van dit project waren INBO, ILVO, de Odisee-hogeschool en VSH. Het project werd gefinancierd door Vlaanderen en Europa.
Meer artikelen bekijken