Startpagina Schapen

Nederlanders eten weer (licht) meer vlees

Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland bedraagt in 2018 iets meer dan 77 kg. Deze hoeveelheid ligt ruim een halve kilo boven het verbruik in 2017. Hiermee is er voor het eerst na tien jaar weer een lichte stijging in de vleesverbruik-cijfers.

De stijging komt vooral door een toename van in het verbruik van pluimveevlees en een marginale toename van varkens- en rundvlees. De cijfers voor kalfs-, schapen-, geiten- en paardenvlees blijven gelijk aan eerdere jaren. Dat laat WUR (Wageningen University & Research) weten.

De verhoudingen tussen de verschillende soorten vlees veranderen nauwelijks in 2018 ten opzichte van voorgaande jaren....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Campus De Nayer laat schapen het werk doen

Schapen Midden in de examenstress krijgen de studenten op Campus De Nayer van Thomas More en KU Leuven in Sint-Katelijne-Waver bijzonder gezelschap: een kudde Drentse Heideschapen. In plaats van maaimachines worden vanaf nu schapen ingezet om de bepaalde groenzones te onderhouden. Het project loopt tot en met oktober.
Meer artikelen bekijken