Opinie: hoe Vlaamse foie gras dwangvoederen uit de wereld kan helpen

Het enige foie grasbedrijf van Vlaanderen is bereid te werken zonder dwangvoederen, merkt Lode Haest op, en kan zo een voorbeeldfunctie vervullen voor heel Europa.
Het enige foie grasbedrijf van Vlaanderen is bereid te werken zonder dwangvoederen, merkt Lode Haest op, en kan zo een voorbeeldfunctie vervullen voor heel Europa. - Foto: Belga

In de Europese Unie zijn er slechts vijf landen die foie gras produceren: Frankrijk, Spanje, Bulgarije, Hongarije en België. Toch is de Europese Unie verantwoordelijk voor 90% van de wereldwijde productie van foie gras. Frankrijk steekt er met kop en schouders bovenuit. Het is op haar eentje verantwoordelijk voor drie vierde van de Europese productie en dus twee derde van de wereldproductie.

Ons land importeert jaarlijks meer dan 1.000 ton aan foie gras. Dat is een honderdvoud van de Vlaamse foie grasproductie. Het leeuwenaandeel is – niet...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent