Varkenscampus komt tegemoet aan vragen uit de praktijk

Ik ben grotendeels tevreden over deze onderzoeksstal , stelt Marijek Aluwé, coördinator van de varkenscampus.  In de kraam- en drachtstal zou ik vandaag wel kiezen voor voerstations. En de stroruimte in de drachtstal vergt extra werk, maar ze blijkt echt wel gunstig voor het welzijn van de zeugen.
Ik ben grotendeels tevreden over deze onderzoeksstal , stelt Marijek Aluwé, coördinator van de varkenscampus. In de kraam- en drachtstal zou ik vandaag wel kiezen voor voerstations. En de stroruimte in de drachtstal vergt extra werk, maar ze blijkt echt wel gunstig voor het welzijn van de zeugen. - Foto: AV

De varkenscampus biedt plaats aan 105 zeugen, 600 biggen en 750 vleesvarkens. De stal kreeg een dubbele nok. Het is een U-vormig gebouw met in het midden een openluchtkijkgaanderij. In de linkse vleugel zitten de vleesvarkens, in de rechtse de zeugen en biggen. De dwarsverbinding tussen beide bevat een grote hygiënesluis met douches. Het quarantainehok, voor het afleveren van de gelten, is enkel vanaf de buitenzijde toegankelijk.

De varkenscampus hanteert het driewekensysteem, dus met 7 groepen met...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent