Klimaatverandering staat centraal op landbouwbeurs in Libramont

Klimaatverandering staat centraal op landbouwbeurs in Libramont

Thema dit jaar is "Cultivons le climat". Onder die noemer vallen "bezorgdheden van mensen uit zowel de bosbouw als de landbouw", vat beursvoorzitter Jean-François Piérard samen. Tegelijk geeft hij aan dat deze wijzigingen ook kansen geven aan land- en bosbouwers. Het thema komt terug in een tentoonstelling, conferenties, het familiespel "Climatic pursuit" en verschillende stands.

"De editie 2017 wordt een bijzonder vernieuwde beurs, met het accent op innovatie en nieuwigheden", belooft beursmanager Natacha Perat. Meer dan 800 exposanten zullen hun opwachting maken. Voor de bosbouwdemonstraties, die op 1 en 2 augustus in Bertrix georganiseerd worden, zijn 200 demonstrateurs aangemeld.

Hoewel het aantal exposanten gestegen is - vorig jaar waren er 789 - is nog 1 procent van het beursterrein niet bezet. "We merken een zekere voorzichtigheid op bij bepaalde bedrijven", aldus commercieel directeur Caroline Willems.

De jaarlijkse afspraak voor de Ardeense landbouwers moet ook dit jaar opnieuw zowat 200.000 bezoekers lokken, en 240.000 als de demonstraties in Bertrix meegerekend worden.

Belga

Meest recent

Meest recent