Startpagina Libramont

Klimaatverandering staat centraal op landbouwbeurs in Libramont

De klimaatverandering, en de gevolgen ervan, worden de rode draad van de 83e editie van de landbouwbeurs in het Luxemburgse Libramont. Dat maakten de organisatoren vrijdag bekend op een persconferentie. Dit jaar vindt de beurs plaats van 28 tot 31 juli.

Leestijd : 1 min

Thema dit jaar is "Cultivons le climat". Onder die noemer vallen "bezorgdheden van mensen uit zowel de bosbouw als de landbouw", vat beursvoorzitter Jean-François Piérard samen. Tegelijk geeft hij aan dat deze wijzigingen ook kansen geven aan land- en bosbouwers. Het thema komt terug in een tentoonstelling, conferenties, het familiespel "Climatic pursuit" en verschillende stands.

"De editie 2017 wordt een bijzonder vernieuwde beurs, met het accent op innovatie en nieuwigheden", belooft beursmanager Natacha Perat. Meer dan 800 exposanten zullen hun opwachting maken. Voor de bosbouwdemonstraties, die op 1 en 2 augustus in Bertrix georganiseerd worden, zijn 200 demonstrateurs aangemeld.

Hoewel het aantal exposanten gestegen is - vorig jaar waren er 789 - is nog 1 procent van het beursterrein niet bezet. "We merken een zekere voorzichtigheid op bij bepaalde bedrijven", aldus commercieel directeur Caroline Willems.

De jaarlijkse afspraak voor de Ardeense landbouwers moet ook dit jaar opnieuw zowat 200.000 bezoekers lokken, en 240.000 als de demonstraties in Bertrix meegerekend worden.

Belga

Lees ook in Libramont

Zonnekroon: een teelt met veel uitwegen

Akkerbouw De teelt van zonnekroon, oftewel silphie, is nog maar weinig bekend in België, maar begint zich toch stilaan te ontwikkelen. Momenteel staat er slechts 20 ha, maar Nicolas Havelange, zaadimporteur voor België, wil dit areaal vergroten omdat hij duidelijk de voordelen ziet. Het CIPF probeert deze voordelen dan ook te bevestigen in meerdere proeven.
Meer artikelen bekijken