Startpagina Libramont

Klimaatverandering staat centraal op landbouwbeurs in Libramont

De klimaatverandering, en de gevolgen ervan, worden de rode draad van de 83e editie van de landbouwbeurs in het Luxemburgse Libramont. Dat maakten de organisatoren vrijdag bekend op een persconferentie. Dit jaar vindt de beurs plaats van 28 tot 31 juli.

Leestijd : 1 min

Thema dit jaar is "Cultivons le climat". Onder die noemer vallen "bezorgdheden van mensen uit zowel de bosbouw als de landbouw", vat beursvoorzitter Jean-François Piérard samen. Tegelijk geeft hij aan dat deze wijzigingen ook kansen geven aan land- en bosbouwers. Het thema komt terug in een tentoonstelling, conferenties, het familiespel "Climatic pursuit" en verschillende stands.

"De editie 2017 wordt een bijzonder vernieuwde beurs, met het accent op innovatie en nieuwigheden", belooft beursmanager Natacha Perat. Meer dan 800 exposanten zullen hun opwachting maken. Voor de bosbouwdemonstraties, die op 1 en 2 augustus in Bertrix georganiseerd worden, zijn 200 demonstrateurs aangemeld.

Hoewel het aantal exposanten gestegen is - vorig jaar waren er 789 - is nog 1 procent van het beursterrein niet bezet. "We merken een zekere voorzichtigheid op bij bepaalde bedrijven", aldus commercieel directeur Caroline Willems.

De jaarlijkse afspraak voor de Ardeense landbouwers moet ook dit jaar opnieuw zowat 200.000 bezoekers lokken, en 240.000 als de demonstraties in Bertrix meegerekend worden.

Belga

Lees ook in Libramont

Opnieuw plaats voor het trekpaard in het bos

Libramont Om verschillende redenen is het aantal boomslepers de laatste jaren sterk verminderd. In de bosbouwsector heeft het gebruik van paarden nochtans vele voordelen (minder bodemverdichting, behoud van de vegetatie, grotere wendbaarheid, enzomeer), zelfs in combinatie met bosbouwmachines. In dit opzicht trekt het werkpaard een groeiend aantal liefhebbers aan, waarvan sommigen actief zijn in onze bossen en wouden.
Meer artikelen bekijken