Startpagina Bedrijfsnieuws

Kverneland niet naar Agribex

Kverneland Group heeft besloten om haar deelname aan de Agribex beurs die plaats heeft van 8 tot en met 12 december te annuleren.

Leestijd : 2 min

Kverneland wil, gezien de ontwikkeling van de coronapandemie, niet de verantwoordelijkheid nemen dat de agrarische sector wordt verleid toch naar een grootschalig evenement te komen en daarmee mogelijke gezondheidsrisico’s aan te gaan.

Daarnaast vindt zij dat een beurs organiseren onvoldoende past binnen het overheidsbeleid van de Belgische regering en wil zij voorkomen ongewild een bijdrage te leveren op de toch al grote druk op de zorg.

Veiligheid en gezondheid boven business

“Wij vinden het bijzonder jammer dat we niet één op één met gebruikers in gesprek kunnen gaan”, aldus Walter Ruiterkamp, algemeen directeur Kverneland Group Benelux.

“Maar we moeten ons blijven realiseren dat we in een hele moeilijke tijd leven en dat er meer is dan een beurs en business. De veiligheid en gezondheid van de mensen in onze sector primeert op de business.”

Klein gebaar voor het zorgpersoneel

“Ook willen wij onze waardering uitspreken voor al het zorgpersoneel dat enorm lange werkdagen maakt, zich tot het uiterste inspant en zich inzet voor ons allemaal. Wat ons betreft past daar op dit moment het organiseren van een beurs niet bij.

Gezondheid gaat boven alles en daarom zullen wij zorgen dat het geld dat wij niet meer aan de beurs besteden ten goede komt aan de verplegenden op de covidafdelingen. Wij realiseren ons dat het slechts een klein gebaar is richting het zorgpersoneel”, aldus Walter Ruiterkamp, maar het is wel een manier om onze betrokkenheid te tonen.

Anticiperen

“Binnenkort zullen wij onze beursactie aanbieden bij onze dealers. Deze vorm van contact past naar ons idee beter bij het voorgestane beleid. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en bieden onze acties in aangepaste vorm aan. Een vorm die respect toont naar de maatschappij, de agrarische sector en het verplegend personeel”, aldus nog Walter Ruiterkamp.

Kverneland

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken