Ingrediënten
400 g pladijs, filet, opgerold
200 g erwtjes
20 muntblaadjes
½ bosje bieslook
3 takjes dille
4 eieren
1 dl room
1 snufje anijspoeder
peper en zout
1 koffielepel pastis
Voor het deeg:
300 g bloem
150 g boter
4 takjes tijm
1 ei
1 el balsamicoazijn
4 el water
boter en bloem voor de vorm
Recept
Blancheer de erwtjes gedurende 3 minuten in gezouten water of stoom ze gaar. Maak het deeg als volgt: Doe 250 g bloem in een keukenrobot met de in vlokjes verdeelde boter, de blaadjes van de tijmtakjes, een snufje zout en peper en mix tot een korrelig deeg. Voeg er het ei, de balsamicoazijn, het water en de rest van de boter bij. Mix tot het deeg een bol vormt. Plaats het deeg even koel weg.
Meng de eieren met de room, voeg er peper en zout, het anijspoeder, de pastis en de gehakte kruiden bij. Rol het deeg uit. Boter een hoge quichevorm in en bestuif met bloem. Doe het uitgerolde deeg in de vorm. Leg er bakpapier in, leg hierop gedroogde bonen of bakknikkers en “blind”bak het zanddeeg gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Verwijder de bonen en het bakpapier. Vul de taartbodem met de opgerolde visfilet en het eiermengsel en doe er de erwtjes bovenop. Plaats opnieuw in de oven en bak nog 30 minuten verder. Serveer met een jonge sla met verse kruiden en kruidenvinaigrette.
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op