Startpagina Maïs

Mycotoxines: de verborgen vijand van uw melkvee

Mycotoxines zijn giftige stoffen die gemaakt worden door verschillende soorten schimmels. Landbouwmedia, zaadleveranciers en veeartsen berichtten er steeds vaker over. Met reden, want als deze stoffen via het voer worden opgenomen, kunnen ze ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaken bij landbouwdieren, ook bij melkvee.

B ij de Universiteit Gent, Hogeschool Gent en de Hooibeekhoeve (Geel) zijn ze zich hiervan bewust, en wordt met steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) onderzoek verricht naar de factoren die de aanwezigheid van mycotoxines bepalen. Op die manier kunnen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Biedt een mengteelt kuilmaïs-klimboon kansen?

Maïs Nieuwe, robuustere gewassen of variëteiten kunnen het risico op misoogsten verlagen en vaak zowel een hoge opbrengst als goede voederwaarde garanderen. Zo kan de mengteelt kuilmaïs-klimboon meer eiwit opleveren met een betere stikstof- efficiëntie. Het project Farmers’ Benefits onderzocht de voor- en nadelen van deze mengteelt.
Meer artikelen bekijken