Startpagina Maïs

Mycotoxines: de verborgen vijand van uw melkvee

Mycotoxines zijn giftige stoffen die gemaakt worden door verschillende soorten schimmels. Landbouwmedia, zaadleveranciers en veeartsen berichtten er steeds vaker over. Met reden, want als deze stoffen via het voer worden opgenomen, kunnen ze ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaken bij landbouwdieren, ook bij melkvee.

B ij de Universiteit Gent, Hogeschool Gent en de Hooibeekhoeve (Geel) zijn ze zich hiervan bewust, en wordt met steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) onderzoek verricht naar de factoren die de aanwezigheid van mycotoxines bepalen. Op die manier kunnen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Hakselen is de boodschap

Maïs 2025 kenmerkt zich als een erg vroeg jaar. De kuilmaïs rijpte sneller af als gevolg van de aanhoudende droogte. De meeste rassen zijn nu dus hakselklaar.
Meer artikelen bekijken