Startpagina Bedrijfsnieuws

Göweil presenteert nieuwe generatie G1 rondebalenpersen

De Oostenrijkse fabrikant Göweil heeft de G1-serie rondebalenpers vernieuwd. Zo wordt door grotere wielen de druk op de bodem verminderd, is de opbergruimte vergroot en wordt nu standaard Isobus toegepast.

Leestijd : 2 min

Bij de pers-wikkelcombinatie vertrouwt Göweil op grotere wielen. De firma past standaard 560/45R22.5 Flotation Trac wielen van Vredestein toe. Hierdoor wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld en de bodembelasting op het veld aanzienlijk verlaagd. Ondanks de bredere banden houdt Göweil de voertuigbreedte van 3 m aan. Voor extreme omstandigheden biedt de fabrikant nog bredere wielen aan, namelijk Nokian’s met de afmeting 710/35-R22.5 De voertuigbreedte wordt daardoor 3,3 m.

Isobus

Göweil biedt de nieuwe generatie persen standaard met Isobus aan. De nieuwe besturing is volgens de fabrikant overzichtelijk vormgegeven en eenvoudig te bedienen, bovendien is op het display meer informatie te zien. Göweil biedt zijn eigen Isobus-terminal aan, maar de machines zijn ook compatibel met alle andere voor Isobus geschikte terminals.

Meer opbergruimte

Göweil heeft het uiterlijk en de functionaliteit aangepast. In het gesloten, hydraulisch klapbare foliemagazijn is plaats voor 14 rollen wikkelfolie alsmede 2 rollen mantelfolie of net, deze zijn tegen alle weersinvloeden en beschadigingen goed beschermd. Het aandrijfsysteem van de pers wordt in de nieuwe generatie door nog eens groter bemeten kettingen aanzienlijk versterkt. De levensduur wordt daardoor wezenlijk verlengd en de bedrijfskosten worden tot een minimum gereduceerd.

De fabrikant benadrukt dat veel behouden blijft. De snijkwaliteit van de G-1 F125 blijft volgens haar een sterk punt. Met 30 tweesnijdende messen wordt een snijlengte van 35 mm behaald. Bovendien is Göweil nog altijd wereldwijd de enige fabrikant met dubbele binding. Net & folie kunnen tegelijkertijd worden geplaatst, het soort binding wordt zodoende gemakkelijk via de bedieningsterminal gekozen. Als er twee rollen net of folie worden geplaatst, wordt de bindtijd gehalveerd.

Op hellingen scoort Göweil met de hydraulisch aangedreven aandrijfas. Steile percelen worden met maximale veiligheid en maximaal comfort bewerkt.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken