Boeren lanceren nieuw concept voor biovlees

Sainbiooz kan wellicht na een jaar meer vleesveehouders verwelkomen.
Sainbiooz kan wellicht na een jaar meer vleesveehouders verwelkomen. - Foto: Sainbiooz

Het is een beetje als het kleine Gallische dorp in Asterix & Obelix. In een wereld waarin de grootwarenhuizen en voedingsconcerns steeds groter worden richten 5 veehouders en een bevriende partij een eigen coöperatie voor de afzet van vlees op. De landbouwers houden de rassen Limousine, Blonde d’Aquitaine, Parthenaise, Rouges des Prés en Charolais. Het leveren dus een beperkt maar wel zeer divers aanbod. “Kwaliteit gaat zeker boven kwantiteit”, zegt woordvoerder Cynthia Neuprez. “Mooie producten van mooie bedrijven. Het vlees hoeft...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Lees elke maand gratis 3 artikelen
Ik registreer mij

Ik ben abonnee op Landbouwleven


Ik ben al geregistreerd
Log in

Ik registreer mij
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent