Claas presenteert vierde generatie van de Arion 400 tractorserie

Claas brengt de vierde generatie uit van zijn Ario 400 tractorserie.
Claas brengt de vierde generatie uit van zijn Ario 400 tractorserie. - Foto: Claas

Gekende componenten werden behouden, waar mogelijk werden evoluties doorgevoerd. De motor voldoet nu zo aan de Stage V emissienorm. Tevens kwam er een nieuw topmodel.

Nieuw topmodel

De Arion 400 reeks bestaat uit 7 modellen in het vermogensbereik van 90 tot 155 pk. Hiermee is er ook een nieuw topmodel gekomen, de Arion 470. Het vermogen wordt geleverd door de gekende viercilindermotor van FPT met een inhoud van 4,5 liter. De laatste uitlaatgastechnologie zoals SCR en DOC wordt toegepast net als vierkleppentechnologie, turbo en intercooling.

Ook de transmissies waaruit gekozen kan worden zijn ‘gekenden’ uit Claas huis, namelijk de Quadrishift of Hexashift. Dit zijn respectievelijk 4 of 6-traps powershiftversnellingsbakken. Hexashift geeft 24 voorwaartse en achterwaartse versnellingen, Quadrishift 16 voor- en achteruit. Beide kunnen nog uitgerust worden met kruipversnellingen.

Claas gaf tijdens zijn persconferentie te kennen dat de Arion 400 echt een verkoopstopper is in heel Europa én ook in Japan omwille van zijn veelzijdigheid en polyvalante inzet. De 3 eerste generaties van de Arion 400 zijn ondertussen bijna goed voor 30.000 geproduceerde exemplaren. In juni vangt de serieproductie van de 4de generatie aan.

Frontladerwerk

De Arion 400 is een ideale tractor voor frontladerwerk. Dit hield Claas goed in de gaten tijdens zijn ontwikkelingswerk. Zo is het mogelijk af fabriek een frontlader te bestellen die met de multifunctionele bedieningshendel op de rechterarmleuning in de cabine aan te sturen is. Voor wie wil is er een sterkere oliepomp leverbaar om sneller te werken met de frontlader. In deze optiek kunnen we ook verwijzen naar de Panoramic cabine die in optie te leveren is. Deze uitvoering beschikt over een groot glazen dakoppervlak, waarbij het glas doorloopt van voorruit tot cabinedak.

Tim Decoster

Meest recent

Meest recent