Kersenclafoutis
Een dessert voor zes personen. Wie een mooie oogst aan kersen heeft kan dit hemelse zomerfruit in een uurtje tijd verwerken tot een heerlijke clafoutis.

Wat heb je nodig?
2 eieren
1 eierdooier
125 g kristalsuiker
75 g boter
75 g patisseriebloem
60 g amandelpoeder
60 g hazelnotenpoeder
50 ml melk
50 ml room
3 druppels vanille-essence
400 g kersen
extra suiker, om te bestrooien
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de kersen.
Smelt de boter op een zacht vuurtje. Klop de eieren en de dooier samen met de kristalsuiker 10 minuten tot een wit schuimig mengsel. Voeg er de bloem, amandelpoeder, hazelnotenpoeder en de gesmolten boter bij en blijf luchtig kloppen. Voeg als laatste de melk en room toe en de druppels vanille-essence.
Giet het mengsel in een ingevette ovenschotel. Duw er de kersen een beetje in. Bak de clafoutis gedurende 30 minuten in de goed voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en strooi er dan wat suiker over, of om het helemaal af te maken: een portie slagroom!
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.