Startpagina Voor ons gezin

Kersenclafoutis

Een dessert voor zes personen. Wie een mooie oogst aan kersen heeft kan dit hemelse zomerfruit in een uurtje tijd verwerken tot een heerlijke clafoutis.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

2 eieren

1 eierdooier

125 g kristalsuiker

75 g boter

75 g patisseriebloem

60 g amandelpoeder

60 g hazelnotenpoeder

50 ml melk

50 ml room

3 druppels vanille-essence

400 g kersen

extra suiker, om te bestrooien

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de kersen.

Smelt de boter op een zacht vuurtje. Klop de eieren en de dooier samen met de kristalsuiker 10 minuten tot een wit schuimig mengsel. Voeg er de bloem, amandelpoeder, hazelnotenpoeder en de gesmolten boter bij en blijf luchtig kloppen. Voeg als laatste de melk en room toe en de druppels vanille-essence.

Giet het mengsel in een ingevette ovenschotel. Duw er de kersen een beetje in. Bak de clafoutis gedurende 30 minuten in de goed voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en strooi er dan wat suiker over, of om het helemaal af te maken: een portie slagroom!

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken