Startpagina Aardappelen

Restaarde verwijderen met hitte: creëren we zo een veel groter probleem?

Via sociale media kreeg Landbouwleven de reactie van een lezer die de technieken als een probleem beschouwde. We vroegen een tegenreactie aan Steven Van Campenhout van Flanders’ FOOD.

De lezer in kwestie uitte zijn zorg na de publicatie van het artikel ‘Restaarde verwijderen: goed op weg om juiste techniek te optimaliseren’. Die reactie ging als volgt: “Als je grond nematodevrij is, dan is die dood en kan je er gewoon niets meer op laten groeien. Het artikel doet alsof alle nematoden worteletende nematoden zijn. Dat is maar een kleine fractie ervan. De meeste nematoden houden je bacterie- of schimmelpopulatie onder controle...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Meer artikelen bekijken