Startpagina Melkvee

Selectief droogzetten gemakkelijk gemaakt

Selectief droogzetten is een belangrijk gegeven in het terugdringen van het antibioticagebruik. In Nederland is men al enkele jaren bezig met selectief droogzetten. België zal daarin moeten volgen. Selectief droogzetten betekent dat er een onderscheid wordt gemaakt in antibioticagebruik tussen een koe met en zonder infectie.

Enkel koeien met een uierinfectie op het einde van de lactatie worden drooggezet met langwerkende antibiotica. Bij voorkeur in combinatie met speenafsluiters. Koeien zonder infectie op het einde van de lactatie krijgen geen antibiotica en worden beschermd tegen nieuwe infecties met speenafsluiters. Professor Sofie Piepers geeft meer uitleg.

Nieuwe richtlijnen

Piepers: “Sinds 28 januari is het antibioticagebruik...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Zuivel heeft zijn plaats in een gezond voedingspatroon

Melkvee Is dierlijke productie (melk en vlees) minder duurzaam dan plantaardige alternatieven? Bij veehouders – al dan niet in de korte keten – wordt die vraag steeds vaker gesteld. Om melkveehouders en zuivelverwerkers een houvast te bieden in deze discussie organiseerden VLAM en de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ-CBL) zopas een boerderijbezoek bij de Melkerhei in Neerlinter.
Meer artikelen bekijken