Startpagina Vleesvee

Slachthuis Heist-op-den-Berg dicht

Opnieuw moet in ons land een slachthuis de deuren sluiten, ditmaal in Heist-op-den-Berg. De erkenning van het bedrijf, dat 32 werknemers telt, is dinsdag ingetrokken door het Federaal Voedselagentschap (FAVV), na een stroom van processen-verbaal voor onder meer gebrekkige hygiëne. Dat berichten Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag.

Het runderslachthuis in Heist-op-den-Berg ligt al jaren in de clinch met het FAVV. Sinds 2015 maakten controleurs van het FAVV tientallen pv's op. Die gaan niet alleen over hygiëne, maar ook over het onderhoud van de infrastructuur, de gebrekkige opleiding van het personeel en het intern systeem van kwaliteitscontrole.

"Om de voedselveiligheid te garanderen, werden in de voorbije maanden meermaals volumes vlees in beslag genomen", zegt FAVV-woordvoerster Katrien Stragier. "Een half jaar geleden werd een herstelplan opgemaakt met de bedoeling om de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Vleesvee in Vlaanderen: meten is weten

Vleesvee De weegresultaten van zijn Belgisch witblauwe runderen zijn belangrijke bedrijfsgegevens voor veehouder Bruno Vanhaelemeesch uit Watervliet. “Rendabiliteit was tot aan de welgekomen prijsstijgingen van dit jaar lange tijd een grote uitdaging in het vleesvee. Wie de cijfertjes niet op orde heeft, haalt het niet”, vertelt hij.
Meer artikelen bekijken