Startpagina Melkvee

UGent en Milcobel lanceren leerstoel voor zuivelonderzoek

Zuivelcoöperatie Milcobel en de Universiteit Gent lanceerden gisteren samen een ‘Chair on Dairy Research’. Binnen die leerstoel zal de komende 4 jaar fundamenteel onderzoek gevoerd worden naar de specifieke kenmerken van zuiveleiwitten, met als doel nieuwe of verbeterde inzichten te verwerven die ultiem leiden tot de ontwikkeling van nieuwe zuivelproducten.

Milcobel slaat de handen in elkaar met onderzoekers van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent, die reeds enkele decennia geleden de eerste initiatieven rond hoogwaardig zuivelonderzoek opstartte, en tot op vandaag nog steeds actief is in zuivelonderzoek.

Van mozzarella naar meer

“We hebben er alle belang bij om een zeer sterk kenniscentrum in Vlaanderen uit te bouwen”, aldus Dirk Ryckaert, voorzitter...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Belgen consumeren meer zuivel en plantaardige alternatieven

Melkvee De Belg consumeerde vorig jaar thuis meer zuivel dan het jaar voordien. Het thuisverbruik nam in 2024 zowel in waarde (+3%) als in volume (+4%) toe. Ook plantaardige alternatieven voor zuivel kenden een lichte groei, maar blijven beperkt in volume ten opzichte van zuivel. Dat blijkt uit de thuisverbruikcijfers van YouGov België bij 6.000 Belgische huishoudens in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).
Meer artikelen bekijken