Startpagina Paarden

Margo van 't Roetaart Oost-Vlaamse kampioene

Recent bleef het in Oudenaarde, niettegenstaande de vele onweersdreigingen, gelukkig droog. Zo kon de Oost-Vlaamse officiële prijskamp zonder al te veel problemen doorgaan.

Leestijd : 2 min

Op elke prijskamp is het uitkijken naar de dagkampioene. Die eer was in Oudenaarde voor Johanna en Greta Cocquyt (die in het trekpaardenmilieu de zussen Cocquyt worden genoemd) en hun vijfjarige topmerrie Margo van ’t Roetaart, dochter van Matteo van ’t Rietenhof en Laura van ’t Roetaart. Het is bekend dat er een sterke band bestaat tussen de familie Cocquyt en Louis Fierens uit Emblem.

Ruim 25 jaar zorgen de zussen voor de paarden van Louis: zijn merries mogen veulenen in Deinze, de zussen toiletteren en presenteren zijn paarden op de prijskamp, kortom: een perfecte samenwerking. Ze krijgen ook de kans om af en toe een Roetaartproduct te kopen, zoals bv. Margo, die als tweejarige merrie definitief verhuisd is naar Deinze. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een topmerrie die met de beste kan ijveren. In het kampioenschap versloeg ze Agri-Lotte van de Boterhoeve en Floor van de Leemputten, ook klassemerries.

Voorzitter van de jury tijdens het kampioenschap en erevoorzitter van het stamboek, Maurice De Dobbeleer, zei achteraf: “Margo is vrouwelijk, fris en met ruime bewegingen, echt een merrie om mee te fokken.” Van Margo staan er momenteel twee hengstveulens in opfok in Nederland. “We mogen niet klagen”, vertelde ons Greta, “want we kunnen geregeld onze veulens verkopen.”

Verder gingen de kampioentitels bij hengstveulens van 1 jaar naar Flor van 't Valleihof (Jim van 't Roetaart) van Eddy Van Langenhove; merrieveulens van 1 jaar Sara van de Kloosterdreef (Milo van Luchteren), eig. GebroedersVanheule; merries van 2 jaar Yelena van Luchteren (Roel van Luchteren), eig: Stal Van Doorselaere en bij de merries van 3 en 4 jaar won Zara van de Berghoeve (Bonarius van 't Zand) van Roger Trogh–Pauwels uit Haasdonk.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal

Paarden In de trekpaardenwereld zijn het meestal dezelfde stallen die de voorpagina’s inpalmen. Daarom is het goed dat we eens een bezoek brengen aan de minder bekende fokkers, die toch in stilte onversaagd proberen te fokken volgens hun eigen manier van denken en doen. Zo kwamen we terecht bij dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal, dicht bij Oudenaarde.
Meer artikelen bekijken