Startpagina Paarden

Gebroeders De Maerteleire ontdekten de Haflinger

Leestijd : 1 min

Vier jaar geleden lieten de gebroeders Nicolas en Chistophe De Maerteleire uit Merelbeke, onder invloed van Stal Beauvoorde, hun oog vallen op de Haflinger. “Haflingers kunnen koppig zijn, maar ook heel lief in omgang en daar genieten we van”, vertelt Nicolas ons. “Toen we onze eerste Haflingermerrie Winterzauber MB kochten, waren we gecharmeerd door haar mooie en lange manen.” Ondertussen hebben ze nog 6 andere merries: Hilaya van de Almhof (7 jaar) heeft al 2 veulens gehad en is nu drachtig van Liz Stubenkönig/T., Farah De Rieu (5 jaar) krijgt haar tweede veulen van Amazing Star van Beauvoorde, Adrina (5 jaar), Susana (10 jaar), drachtig van Liz Alcantara/T, Flicka DM (1 jaar) en tot slot Rilanka (1 jaar).

Gebruik

Met hun Haflingers wordt gejumpt, cross en dressuur gereden. Susana wordt vooral gebruikt om in de koets te lopen. Nicolas vertelt: “Wij hebben veel plezier in het zorgen voor de paarden, in de sport en keuringen, in het fokken en het zien opgroeien van de veulens. We verhuizen binnenkort naar een nieuwe locatie waar we een fok- en trainingsstal starten voor alle paarden en waar we over voldoende weiden beschikken.”

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal

Paarden In de trekpaardenwereld zijn het meestal dezelfde stallen die de voorpagina’s inpalmen. Daarom is het goed dat we eens een bezoek brengen aan de minder bekende fokkers, die toch in stilte onversaagd proberen te fokken volgens hun eigen manier van denken en doen. Zo kwamen we terecht bij dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal, dicht bij Oudenaarde.
Meer artikelen bekijken