Wat heb je nodig?
300 à 400 g zeeduivel
200 g Vlaamse grijze garnalen met pel
1 dl hopjenever uit het Waasland
1 eetlepel olie
snuifje zachte curry
1 takje citroengras geplet
1 prei
1/3 bloemkool
1 à 2 kaffir limoenblaadjes
5 cm geraspte gember
1 teentje look geplet
300 ml water
300 ml Vlaamse hoevekarnemelk
250 ml kokosmelk
blad peterselie
zeezout en zwarte peper
Hoe ga je te werk?
Pel de garnalen en bewaar de pellen. Snijd de zeeduivel in mooie stukken. Plet het citroengras, snijd de prei fijn, snijd de bloemkool in roosjes. Rasp de gember en plet het teentje look. Fruit de prei, gember, look, limoengras in de olie. Voeg de bloemkool toe en strooi de curry erover en laat een 2-tal minuutjes stoven. Voeg het water en de karnemelk toe.
Giet de garnaalpellen in een zeef, laat de zeef met de garnaalpellen 10 minuten meekoken. Voeg de kokosmelk en de likeur toe, laat 5 minuten verder sudderen. Voeg de zeeduivel toe, kruid met peper en zout en laat de vis een 5-tal minuten garen. Serveer met de gepelde grijze garnalen en lekker brood.
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op