Brochette van wijting en roodbaars met een groene pastasalade

2019-01-18 Visbrochette van wijting en roodbaars met een groene pastasalade (2)

Ingrediënten

400 g wijtingfilet

400 g roodbaars

12 plakjes ontbijtspek

1 grote zoete ui

1 gele paprika

2 el fijngehakte peterselie

olijfolie

peper en zoutVoor de pastasalade:

400 g spirelli

200 g peultjes

200 g erwtjes (diepvries)

½ komkommer

handvol basilicumblaadjes

4 lente-uitjes

4 el mayonaiseRecept

Maak de sidedish:

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Voeg vlak voor het afgieten de peultjes en de erwtjes toe.

Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de lente-ui in ringen. Schep de groenten, behalve de lente-uitjes, onder de pasta.

Mix het basilicum met een scheut olijfolie en de mayonaise glad.

Meng door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Werk af met de lente-uitjes.

Snijd de paprika en zoete ui in hapklare stukken.

Snijd elke visfilet in gelijke stukken. Zorg dat je 12 stukken hebt. Wikkel elk stukje vis in een sneetje spek en steek per 3, afwisselend met een stukje paprika en ui, op een brochettespies.

Meng de peterselie onder een scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Besmeer er de brochettes mee.

Grill ze op de barbecue goudbruin. Geef er de pastasalade bij.

Meest recent

Meest recent