Ingrediënten
400 g wijtingfilet
400 g roodbaars
12 plakjes ontbijtspek
1 grote zoete ui
1 gele paprika
2 el fijngehakte peterselie
olijfolie
peper en zoutVoor de pastasalade:
400 g spirelli
200 g peultjes
200 g erwtjes (diepvries)
handvol basilicumblaadjes
4 el mayonaiseRecept
Maak de sidedish:
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Voeg vlak voor het afgieten de peultjes en de erwtjes toe.
Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de lente-ui in ringen. Schep de groenten, behalve de lente-uitjes, onder de pasta.
Mix het basilicum met een scheut olijfolie en de mayonaise glad.
Meng door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Werk af met de lente-uitjes.
Snijd de paprika en zoete ui in hapklare stukken.
Snijd elke visfilet in gelijke stukken. Zorg dat je 12 stukken hebt. Wikkel elk stukje vis in een sneetje spek en steek per 3, afwisselend met een stukje paprika en ui, op een brochettespies.
Meng de peterselie onder een scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Besmeer er de brochettes mee.
Grill ze op de barbecue goudbruin. Geef er de pastasalade bij.