Belgian Pork Group onderzoekt antibioticavrije productie
Belgian Pork Group broedt op een antibioticavrij varken. In een eerste proefproject kregen zestien leveranciers-varkenshouders begeleiding om hun antibioticaverbruik - zonder productieverlies - te doen dalen, soms tot nul. Een nieuwe ronde volgt spoedig. Belgian Pork Group werkt aan een lastenboek en onderzoekt de afzetmogelijkheden.

Luc Verspreet, operationeel directeur bij Belgian Pork Group, windt er geen doekjes om: “Wij zijn iets aan het uitwerken. Het is de bedoeling dat we ermee de markt op gaan. Is het niet in België, dan voor de export.” De topman van de groep is het beu om telkens weer in het defensief te worden gedreven. “Mensen moeten weer met een gerust hart varkensvlees kunnen eten. Daarom moeten we proactief te werk gaan”, vindt hij.
Hij...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement