Startpagina Paarden

Gia Jane van ’t Bloemenhof, nationaal kampioene

Op het nationaal kampioenschap van de Belgische Rijpony tijdens de Landbouwdagen in Heist-op-den-Berg werd de reeksmerries grote maat 6 jaar en ouder gewonnen door Gia Jane van ‘t Bloemenhof, gefokt en eigendom van Isolde Tuypens uit Lier.

Leestijd : 1 min

Gia is een product uit de kruising van Hilkens Black Delight met Be Qute van het Bloemenhof. Ze behaalde tevens het dagkampioenschap grote maat. Volgens de jury beschikt Jane over een mooie bovenlijn en hals met daarbij goede aaneensluiting van de lenden en het kruis. Ze stapt en draaft ruim met veel stuwing vanuit de achterhand.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Op bezoek bij een kleine, gedreven fokker: Stal van ’t Hof te Moerzeke van Andreas Van Geyte

Paarden Ik ontmoette Andreas vorige zomer als voorzitter van de jury op het laatste Vlaams Kampioenschap. Hij is bestuurslid van de VFBT, maar vooral een gedreven fokker van het Belgisch trekpaard. Hoewel hij deelnemer is aan het nationaal kampioenschap merries, dingt hij met zijn trekpaarden niet alleen mee aan keuringen, maar labeurt hij er ook mee op de omliggende akkers, zowel van hemzelf als van (meestal oudere) landbouwers in de buurt.
Meer artikelen bekijken