Startpagina Paarden

Cato van ’t Jansveld, Vlaamse kampioene

Leestijd : 1 min

Tijdens de Landbouwdagen in Wiekvorst vond voor het Haflingerstamboek het provinciaal kampioenschap Antwerpen en het Vlaams kampioenschap plaats. De driejarige merrie Cato van 't Jansveld van Eric Van den Driessche uit Brakel werd niet alleen dagkampioene maar ook Vlaams kampioene 2019 . Als klap op de vuurpijl behaalde zij ook het élitepredicaat met 82 punten.

Dit is een unicum: moeder van Cato is Cayenne van 't Jansveld, meervoudige kampioene en volle zus van de élitemerrie Cara van 't Jansveld en van oud-Belgisch kampioen bij de dekhengsten Amast van 't Jansveld. Ook de goedgekeurde hengst Atos van 't Jansveld komt uit deze moederlijn. Tijdens de paardenkijkdag in Oudenaarde deed Cato alles nog eens over en werd niet alleen dagkampioene maar ook provinciale kampioene Oost-Vlaanderen. Van een uitzonderlijke stam gesproken.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken