Startpagina Schapen

Nederlanders eten weer (licht) meer vlees

Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland bedraagt in 2018 iets meer dan 77 kg. Deze hoeveelheid ligt ruim een halve kilo boven het verbruik in 2017. Hiermee is er voor het eerst na tien jaar weer een lichte stijging in de vleesverbruik-cijfers.

De stijging komt vooral door een toename van in het verbruik van pluimveevlees en een marginale toename van varkens- en rundvlees. De cijfers voor kalfs-, schapen-, geiten- en paardenvlees blijven gelijk aan eerdere jaren. Dat laat WUR (Wageningen University & Research) weten.

De verhoudingen tussen de verschillende soorten vlees veranderen nauwelijks in 2018 ten opzichte van voorgaande jaren....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Belgen consumeren meer zuivel en plantaardige alternatieven

Melkvee De Belg consumeerde vorig jaar thuis meer zuivel dan het jaar voordien. Het thuisverbruik nam in 2024 zowel in waarde (+3%) als in volume (+4%) toe. Ook plantaardige alternatieven voor zuivel kenden een lichte groei, maar blijven beperkt in volume ten opzichte van zuivel. Dat blijkt uit de thuisverbruikcijfers van YouGov België bij 6.000 Belgische huishoudens in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).
Meer artikelen bekijken