Startpagina Aardappelen

Roger Mylle (80), stichter Mydibel-groep, plots overleden

Aardappelverwerker Mydibel meldt dat stichter Roger Mylle op 80-jarige leeftijd plots is overleden. Onder zijn inspiratie groeide Mydibel uit tot een belangrijke speler. Hij was een bron van creativiteit, innovatie en inspiratie.

Leestijd : 1 min

Roger is gestart als handelaar in aardappelen en heeft in 1988 de Mydibel-groep opgericht, gespecialiseerd in de verwerking van aardappelproducten. “Onder zijn inspiratie is Mydibel uitgegroeid tot een belangrijke speler in zijn sector met meer dan 300.000 ton eindproduct, 4 productieplants, een green factory en een uitgesproken actor van verticale integratie en duurzaamheid.”

Creativiteit, innovatie en inspiratie

Bij Mydibel worden alle productstromen aangewend en verwerkt tot gesneden aardappelproducten, specialiteiten, vlokken, granulaten, biogas en biologische meststof. “Roger was een bron van creativiteit, innovatie en inspiratie, hij heeft velen veel geleerd en is verstandig omgegaan met de vruchten van zijn arbeid.”

“Hij was terecht trots dat hij er een 10-tal jaar geleden heel succesvol is in geslaagd zijn bedrijf in de handen te kunnen geven van zijn beide zonen, Bruno en Carlo. Roger heeft genoten van zijn oude dag en van o.a. de duivensport waarbinnen hij ook uitgroeide tot een vast begrip.”

Hij laat zijn levensgezel, beide zonen en echtgenotes en 4 kleinkinderen achter. “We zijn dankbaar en koesteren hem in ons hart voor de vele verwezenlijkingen en zijn levenswerk, dat ondertussen uitgegroeid is tot de grootste werkgever in de regio van Moeskroen”, aldus een mededeling op de website van Mydibel.

Lieven Vancoillie-Mydibel

Lees ook in Aardappelen

Meerdere factoren bepalen de bemestingskeuze in aardappelen

Aardappelen Tijdens een recente studiedag van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij aanhoorden we Jan Bries van de Bodemkundige Dienst van België (BDB). Hij gaf toelichting over de bemesting in aardappelen. “Er moeten keuzes gemaakt worden in functie van heel wat factoren”, klonk het bij hem.
Meer artikelen bekijken