Turks brood belegd met groenten, kaas en ham
WIl je graag zelf je Turks brood beleggen, maar weet je niet goed welke smaken goed bij elkaar passen? Probeer dan zeker ons recept voor een heerlijk gevuld Turks brood met Belgische groenten, kaas en ham. Je hebt een half uurtje nodig om dit voor 4 personen klaar te maken.

Ingrediënten
1 Turks brood
1 courgette
1 aubergine
2 tomaten
4 el tapenade van tomaten of groene pesto
4 lente-uien
50 g slamix
4 sneetjes gekookte ham
4 sneetjes belegen kaas
arachideolie
peper
zout
Bereiding
Snij de courgette en de aubergine in plakjes en bestrijk ze met een beetje olie. Kruid met peper en zout en gril ze mooi goudbruin in een grillpan.
Snij de tomaten in plakjes en de lente-ui in ringen.
Snij het Turks brood doormidden en bestrijk de onderkant met de tapenade van tomaat of de pesto.
Beleg met de plakjes gegrilde courgette en aubergine, verdeel er de plakjes ham en kaas over, leg er de tomatenplakjes op. Bestrooi tot slot met de lente-ui.
Leg er de sla op en sluit het brood.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be