Ingrediënten
Basis:
700 g yaconwortelen
2 aardappelen
2 grote witte uien
2 teentjes knoflook
1 kl komijnpoeder
8 dl water
2 dl melk
1 kl groentebouillon (pasta)
2 el olijfolie + ½ dl om te frituren
Peper van de molen en zout
5 takjes peterselie
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
keukentouw
1 kl chilivlokken
Enkele takjes koriander
2 el pijnboompitten
Hoe ga je te werk?
Maak het kruidentuiltje en voeg deze samen met het komijnpoeder en de groentebouillonpasta bij de soep. Kook 30 minuten. De yacon moet echt zacht zijn.
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Voeg er de melk bij en mix nog eens.
Dep de flinterdunne plakjes yacon droog en frituur ze in wat olijfolie tot ze krokant zijn. Haal ze uit de friteuse of de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Breng de soep verder op smaak met peper en zout en werk af met chilivlokken, koriander en geroosterde pijnboompitten.
Meer lekkere recepten vindt u op www.lekkervanbijons.be.