Startpagina Paarden

Welsh Pony wordt ‘Koninklijk’

Vanaf het moment dat een vereniging 50 jaar bestaat, mag aan het Koninklijk Paleis gevraagd worden om het label ‘Koninklijk’ te mogen dragen. Als eerbetoon aan Mej. I. de Moerkerke, mede-stichter van ‘Het Belgisch Welsh Pony Stamboek’ in België, besliste het huidige bestuur begin 2019 om de aanvraag in te dienen.

Leestijd : 1 min

‘Nadat alle bestuursleden zorgvuldig werden doorgelicht, net zoals het secretariaat van het stamboek door de politiecommissaris van Putte, kregen we het prachtige nieuws’, aldus secretaris Anita Aerts.

Voorzitter Etienne De Sutter ontving hat antwoord van het Paleis: ‘Ik heb de eer u te laten weten dat de Koning beslist heeft op uw verzoek in te gaan. Het officiële brevet dat de beslissing van de Koning bekrachtigt zal u, door de Gouverneur van de provincie bezorgd worden’ stond in de brief. Begin september 2019 werd het bestuur warm onthaald door mevrouw Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen en kreeg een kleine delegatie van het bestuur het officiële brevet overhandigd in het Provinciehuis.

“We mochten genieten van een warme toespraak door de Gouverneur met mooie woorden over de ‘vrijwilligers in het verenigingsleven’ die onmisbaar zijn”, aldus Anita Aerts. En nu heeft het bestuur van Welsh Belgium zich ingezet om een nieuw logo te ontwerpen voor de ‘Koninklijke’ vereniging. Voortaan zal het officiële Welsh Pony stamboek in België de naam ‘Koninklijk Belgisch Welsh Pony & Cob Stamboek’ dragen.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken