Officieel begint de zomer op 21 juni, maar einde mei kon het voorspel ook al tellen: temperaturen van om en bij de dertig graden en droge oosten- en zuidenwinden. Dat betekent voor de tuinier druk in de weer zijn met tuinslang en emmers om de moestuin en de potplanten van voldoende water te voorzien.
Allium Schoenoprasum of bieslook.
Hoog tijd dus om in de tuin over te schakelen op zomermodus, ’t is te zeggen wat minder te werken en wat meer te genieten. En hoe kan dat bij deze heerlijk vroege zomer beter dan met een barbecue waarbij rijkelijk gestrooid en gemarineerd wordt met heerlijk geurende kruiden. Je kan ze gedroogd, gemengd en versnipperd kopen of oogstklaar afgekweekt in potten. Maar je kan ze natuurlijk ook zelf kweken. Ze zijn ideaal in potten en...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
TuinBlauwe bessen zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar ook ontzettend gezond. De kleine blauwe vruchten, met hun milde en zoete smaak, zijn een rijke bron van antioxidanten, vitaminen en vezels, echt ‘superfood’. Als je rekening houdt met de bijzondere eisen die de blauwebessenplant stelt aan haar groeiplaats, kan je ze ook makkelijk zelf kweken. En geloof me, vers geplukt smaken ze op hun best.