Startpagina Tuin

Kiemgroenten: een moestuin op je vensterbank

Je hoeft er echt geen groene vingers voor te hebben om zaadjes te laten uitgroeien tot gezonde, smaakvolle kiemen. Alles wat je nodig hebt om tot een goed resultaat te komen zijn een handvol geschikte zaden, de juiste hoeveelheid vocht en de juiste temperatuur.

Het lijkt wel ‘tuinieren voor dummies’: er kan zo goed als niets fout gaan en toch is het resultaat schitterend. Kiemgroenten ontstaan wanneer een zaadje onder invloed van licht, temperatuur en vochtigheid kiemt. Het kiemproces zorgt ervoor dat de hoeveelheid enzymen, eiwitten en mineralen aanzienlijk toeneemt ten opzichte van de oorspronkelijke zaden. Daardoor ontstaat een licht verteerbare, biologische en caloriearme smaakbom die gebruikt kan worden als garnituur in salades, wokgerechten, aperitiefhapjes en als beleg (eventueel in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

De lagerstroemia geeft kleur aan warme zomers

Tuin De voorspelde regen zal meer dan welkom zijn na de droge en warme zomer van 2025. Juli en augustus waren heel zonnig, met een felle zon. Daarmee komt de zomer van 2025 in de top 4 van warmste zomers sinds het begin van de metingen in 1833. Veel tuinplanten, en ook groenten in de moestuin, hadden last van de warmte en de droogte. Dat is niet zo bij de lagerstroemia: hoe zonniger en warmer de zomer, hoe rijker en spectaculairder de bloei in de zomer en in het najaar.
Meer artikelen bekijken