Startpagina Tuin

Kiemgroenten: een moestuin op je vensterbank

Je hoeft er echt geen groene vingers voor te hebben om zaadjes te laten uitgroeien tot gezonde, smaakvolle kiemen. Alles wat je nodig hebt om tot een goed resultaat te komen zijn een handvol geschikte zaden, de juiste hoeveelheid vocht en de juiste temperatuur.

Het lijkt wel ‘tuinieren voor dummies’: er kan zo goed als niets fout gaan en toch is het resultaat schitterend. Kiemgroenten ontstaan wanneer een zaadje onder invloed van licht, temperatuur en vochtigheid kiemt. Het kiemproces zorgt ervoor dat de hoeveelheid enzymen, eiwitten en mineralen aanzienlijk toeneemt ten opzichte van de oorspronkelijke zaden. Daardoor ontstaat een licht verteerbare, biologische en caloriearme smaakbom die gebruikt kan worden als garnituur in salades, wokgerechten, aperitiefhapjes en als beleg (eventueel in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Sierkersen in de tuin: Bloesempracht met een vleugje nostalgie

Tuin Een Japanse sierkers mocht vroeger in geen enkele tuin ontbreken. En terecht. Met hun wolken van tere roze of witte bloesems verwelkomen ze als geen andere plant de prille lente en bezorgen ze ons op zonnige dagen dat heerlijke lentegevoel. Bovendien blijft de groei vaak beperkt in hoogte en omvang, waardoor ze in bijna elke tuin toepasbaar zijn.
Meer artikelen bekijken