Startpagina Tuin

Nu in de moestuin: wortelen

Worteltjes zijn lekker en gezond en vers geoogst uit de eigen moestuin zijn ze nog lekkerder. Worteltjes hebben van nature een zachtzoete smaak en bevatten toch heel weinig suikers. Bovendien kunnen ze ook rauw gegeten worden en zijn ze een rijke bron van vitamines. Mits het spreiden van de zaaiperiodes en de keuze van de juiste rassen kunnen ze gedurende een lange periode vers geoogst worden uit de eigen moestuin.

De teelt van wortelen, direct ter plekke te zaaien, is op zich niet zo moeilijk, maar aangezien het hier gaat over een ondergronds groeiende groente is een goede bodem én een goede grondvoorbereiding van groot belang.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Laurierkers: voor elk wat wils dankzij de sortimentsvernieuwing

Tuin “Altijdgroene planten met een leerachtig blad. De donkere kleur van de stijve struik geeft ons een duistere stemming. Eeuwig groen, vredig groen. Een plant van de begraafplaatsen.” De schrijver van bovenstaand citaat liep in 1629 duidelijk niet hoog op met de laurierkers. Vandaag wordt de laurierkers vooral gewaardeerd wegens haar unieke eigenschappen als haagplant. Bovendien zorgt vernieuwing binnen het sortiment ervoor dat er meer keuze komt in groeiwijze, bladvorm en -kleur en desgewenst een rijke bloei.
Meer artikelen bekijken