Worteltjes zijn lekker en gezond en vers geoogst uit de eigen moestuin zijn ze nog lekkerder. Worteltjes hebben van nature een zachtzoete smaak en bevatten toch heel weinig suikers. Bovendien kunnen ze ook rauw gegeten worden en zijn ze een rijke bron van vitamines. Mits het spreiden van de zaaiperiodes en de keuze van de juiste rassen kunnen ze gedurende een lange periode vers geoogst worden uit de eigen moestuin.
Mits regelmatig te zaaien kan je wortels oogsten van eind juli tot diep in de winter.
De teelt van wortelen, direct ter plekke te zaaien, is op zich niet zo moeilijk, maar aangezien het hier gaat over een ondergronds groeiende groente is een goede bodem én een goede grondvoorbereiding van groot belang.
...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Tuin‘Een wilg voor elke tuin’: dat mag je letterlijk nemen, als je weet dat er meer dan 400 soorten zijn binnen het geslacht van de wilgen (Salix). Wie ‘wilg’ zegt, denkt vaak aan knotbomen langs een kronkelende beek of aan de rand van een natte weide. De wilg is echter meer dan een landschapsicoon van vroegere tijden. Ook in de tuin kan deze onvermoeibare groeier zijn plaats vinden: van een imposante treurwilg die met zijn takken tot in het water reikt tot de laag bij de grond blijvende kruipwilg en alles ertussenin.